top of page
fiets vianen 2.jpg

Locatie Vianen

De elektrische duo-fiets is afgeleverd voor voor Fietsmaatjes Vijfheerenlanden, locatie Vianen. Geïnteresseerd krijgt de organisatie van locatie Vianen uitleg over de technische snufjes. De komende tijd gaan wij ons voorbereiden op de start in het nieuwe fietsseizoen.
 

Fietsmaatjes Vijfheerenlanden locatie Vianen is feestelijk van start gegaan. Op het terrein van De Herbergier en Stichting De Iris aan de Lange Waaijsteeg is afgelopen zaterdag 4 maart 2023 de eerste duo-fiets met trapondersteuning van Fietsmaatjes Vijfheerenlanden gepresenteerd. Wethouder Kees Bel en initiatiefnemer Gerda Suiskind toonden daarbij als eerste de nieuwe duo-fiets aan de genodigden.

 

Met name Gerda Suiskind heeft zich ingespannen om Fietsmaatjes in Vianen van de grond te krijgen. Hiervoor heeft zij contact gezocht met Berry Verwijmeren van Fietsmaatjes Leerdam. Een uitstekende manier van benchmarking, zo kreeg Gerda de nodige kennis van de organisatie. Afgesproken werd dat, zodra Fietsmaatje Vianen i.o. aan kon tonen een serieuze partij te zijn, er ingezet zou worden op één organisatie, te weten: Fietsmaatjes Vijfheerenlanden. Dit om allerlei dubbele kosten, zoals notaris, website, ontwerp en organisatiekosten te besparen. Begin van dit jaar is een en ander beklonken en is er daadwerkelijk sprake van Fietsmaatjes Vijfheerenlanden met locaties in Vianen en Leerdam.

 

Kersverse voorzitter
De kersverse voorzitter van Fietsmaatjes Vijfheerenlanden, Cees Taal, roemde dan ook de inzet van Gerda Suiskind, maar ook de organisaties en ondernemers die financieel hebben bijgedragen aan de realisatie van Fietsmaatjes locatie Vianen. Hij sprak de hoop uit dat er in Meerkerk mensen zullen opstaan om ook daar Fietsmaatjes van de grond te tillen.

Hoewel wethouder Kees Bel zichzelf introduceerde als beauty-Kees, stelde hij zich zeer bescheiden op. Bel: “Ik mag dan het leuke klusje van de presentatie doen, maar de werkelijke inzet ligt toch bij Gerda Suiskind en Henk Lammertink. Als gemeente investeren we graag in lokale leefbaarheid. Dat kunnen wij echter niet alleen. Ik ben er dan ook apetrots op dat initiatieven zoals deze uit de samenleving zelf komen. Het tekent de kracht van de samenleving.”

Waardering bewoner
Zowel De Herbergier als De Iris, zien het belang van Fietsmaatjes voor hun bewoners in en hebben hun medewerking verleend. De Herbergier door hun garage beschikbaar te stellen en de Stichting De Iris door met een substantieel bedrag bij te dragen aan de aanschaf van de duo-fiets. De inzet van beide organisaties werd extra onderschreven toen een bewoner van De Herbergier alle schroom van zich af gooide en luid en duidelijk liet weten dat hij Fietsmaatjes een geweldig initiatief vond, waar hij graag gebruik van wilde maken.

Voor de presentatie ging, onder luid applaus, de garagedeur langzaam open en fietsten Kees Bel en Gerda Suiskind onder een blauw/witte ballonnenboog door naar buiten. Vol trots bewonderden de genodigden de duo-fiets en sommige lieten zich zelfs verleiden om een kort tripje als gast op de duo-fiets te maken. Na deze aftrap van Kees en Gerda, kunnen de vrijwilligers van Fietsmaatjes Vijfheerenlanden, locatie Vianen aan de slag.

bottom of page