top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverFietsmaatjes Vijfheerenlanden

100 Fietsen


Bram van der Wal (interviews) en Ferry Verheij (foto’s) hebben een boek uitgegeven over honderd fietsverhalen in de Vijfheerenlanden en de Alblasserwaard. Het gaat over de fiets en de bezitter: een kind, een postbode, een prof, een veteraan, een krantenbezorger. Van der Wal: Soms gaat het alleen om de fiets en is de bezitter nauwelijks van belang. De schoonheid van de fiets is al een verhaal op zich. Maar vaak staat het verhaal van de bezitter voorop, diens fietsavonturen. De fiets is slecht een gedienstig middel.

Dat geldt natuurlijk ook voor Fietsmaatjes Vijfheerenlanden. De Duofietsen zijn bij uitstek het middel om mensen naar buiten én samen te brengen. Voor Bram van der Wal genoeg aanleiding om één van de honderd verhalen over Fietsmaatjes Vijfheerenlanden te laten gaan. Bestuurslid Henk Lammertink verteld in het boek over het ontstaan van Fietsmaatjes Vianen en het opzoeken van de samenwerking met de al bestaande Fietsmaatjes Leerdam. Samenwerking die heeft geleidt tot de samenvoeging van één organisatie: Fietsmaatjes Vijfheerenlanden.

Door het artikel in het boek “100FIETSEN” schaart Fietsmaatjes Vijfheerenlanden zich onder al die mensen die plezier beleven aan net fietsen in de Alblasserwaard en de Vijfheerenlanden. In geen enkel land wordt er meer gefietst dan Nederland: 15 miljard kilometers per jaar. Uiteindelijk geeft dit boek een dwarsdoorsnede van het plezier dat fietsen geeft aan de bewoners in het gebied tussen Lek en Merwede. Elke keer die beleving van de wind, aanwaaiend over de polders, de geluiden van de weidevogels, het zoemen van de banden richting de bestemming. Iets dat nooit verveelt.


10 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page