top of page
Zoeken

Fietsmaatjes Leerdam maart 202
Lentekriebels op de duofiets


We durven het bijna niet hardop te zeggen. Maar we kunnen weer volop fietsen zonder de mooie inventieve schermen die onze handige man van de techniek, Nico, zo mooi had geïnstalleerd om Corona-proof te kunnen fietsen. Geen schermen meer maar nu zijn er de lentekriebels…Een week geleden kwam ik fietsend langs een boerderij en raakte aan de praat met een boer die schapen en lammetjes in zijn stal had. Er waren pasgeborenen bij die nog lekker onder de warme lamp zaten en tijdens mijn gesprek met boer Kees werd er zomaar een lammetje geboren.

Daar kreeg ik toch echt de lentekriebels van. Nu dartelen vele lammetjes al in het gras die ook al wit ziet van de madeliefjes. En de vogels zingen dat het een lieve lust is. De bomen worden al een beetje groen en ik zie al vele bloesems.U wordt ook vast door dit mooie weer en de ontluikende natuur naar buiten gelokt. En wat is dan mooier voor de vrijwilliger om samen met de gast deze ontluikende lente te ondergaan. Samen lentekriebels ervaren is een dubbele ervaring! Gezellig met je maatje van het warme voorjaar genieten. Ik zou zeggen kom op maatjes en gasten stap op de Duofiets en fiets de lente in!

Anja van Heeswijk, Voorzitter Fietsmaatjes LeerdamTip van de maand: Trapondersteuning

Onze Duofietsen hebben trapondersteuning, gelukkig anders kwamen we niet ver. Het kan gebeuren dat de ondersteuning niet naar behoren functioneert. Dit probleem komt wel eens voor, meestal na een stop. Dit kan meestal verholpen worden door; de ondersteuning aan en uit schakelen of de accu even te ontkoppelen (sleutel eruit) en er stevig in schuiven (Soms een paar keer). Meestal is het probleem dan verholpen.


Vrijwilligersbijeenkomst

Op 23 april organiseren wij weer een vrijwilligersbijeenkomst. We komen samen in en bij onze stalling aan de industrieweg. We beginnen om 10:00 uur. Onze vrijwilligers ontvangen hierover nog persoonlijk de nodige informatie


Enquête

Fietsmaatjes Leerdam bestaat inmiddels drie jaar. De afgelopen twee jaren hadden we, zoals zoveel organisaties, last van de beperkingen door de coronapandemie. Het leek ons daarom goed met behulp van een enquête informatie op te halen bij onze gasten en vrijwilligers. Wanneer we hierover de uitkomst weten, zullen we dat zeker terugkoppelen.


Fietsmaatjes Vianen

In Vianen zijn de eerste stappen gezet om het nodige geld bij elkaar te krijgen om een Duo-fiets aan te schaffen. Inmiddels hebben wij van de gemeente een bijdrage ontvangen voor het realiseren van een Fietsmaatjes traject in Vianen op grond van een aanvraag inwonersinitiatief. Wij hebben nog niet het volledige bedrag om een fiets te bestellen, maar er zijn al wel de nodige financiële stappen gezet. Wij kunnen niet wachten. Bij de inwoners van Vianen is er veel belangstelling om met de Duo-fiets en een maatje erop uit te trekken de natuur in. Veel inwoners in Vianen kunnen door hun persoonlijke omstandigheden niet van de prachtige natuur genieten. Fietsmaatjes Leerdam biedt ondersteuning bij de start.


24 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page