top of page
Zoeken

Fietsmaatjes Leerdam september 2021

Van de voorzitter


Vanochtend fietste ik via de Diefdijk naar Schoonrewoerd. De

mist lag over de landerijen maakte de omgeving mysterieus, de zon probeerde deze mist weg te duwen. Dat is de zon gelukt! Een prachtige dag is aangebroken. Dit voelt als een geluksmomentje.

Als voorzitter van Fietsmaatjes Leerdam denk ik dan ook direct aan onze duo-fietsen. Mensen met een beperking, dus die niet meer zelfstandig kunnen fietsen, kunnen ook van deze mooie momenten genieten.


Wat fijn dat Fietsmaatjes Leerdam dit mogelijk maakt. En……Ik zie op ons reserveringssysteem minder beschikbaarheid van onze duo fietsen en dat is een goed teken! Dat betekent dat gasten en maatjes genieten van de mooie omgeving en van elkaar!

Ik gun hun ook die geluksmomenten.


Anja van HeeswijkFietsmaatjes en Plus Teeuw

Plus Teeuw houdt dit najaar een sympathieke spaaractie waarmee de supermarkt het verenigingsleven in Leerdam een steuntje in de rug wil geven. Fietsmaatjes Leerdam heeft zich hiervoor aangemeld. Van 5 september t/m 13 november kan je sponsorpunten sparen voor Fietsmaatjes Leerdam. Hoe meer sponsorpunten u voor ons verzamelt, hoe meer euro's we ontvangen. Voor al uw boodschappen op naar de Plus dus!


Interview met een van onze gasten

Hoe ben je in contact gekomen met Fietsmaatjes?

Via mijn fysiotherapeut. Ik ben nieuw in Leerdam. Ik woon er nu iets meer dan een half jaar. Ik kende niemand in Leerdam en ook de omgeving was mij onbekend. De therapeut gaf mij het advies probeer het eens, je hoeft niet meteen lid te worden. Na een proefrit door de stad en omgeving heb ik ervoor gekozen om lid te worden als gast. Er is een maatje voor me gezocht, en het klikte meteen. De maatjes zijn erg attent en houden rekening met de wensen en beperkingen van de gast.


Wat betekent Fietsmaatjes nu voor je?

Meer contacten met mensen en fijn buiten en genieten van de natuur in de omgeving van Leerdam.


Raad je mensen aan om met Fietsmaatjes in contact te komen?

Zeker doen! Je kan eerst met een proefrit bepalen of het iets voor je is.


Proefrit

Er zijn natuurlijk mogelijkheden om proefritjes te maken met een van onze vrijwilligers. We bieden de mogelijkheid om samen te genieten van een heerlijke fietstocht in onze mooie omgeving. Vertel het aan uw kennissen voor wie fietsmaatjes een mooi aanbod is.Nieuwe voetenbakjes


Nico Ouwehand, onze technische man, heeft voor beide fietsen nieuwe duurzame voetenbakjes gemaakt. We zijn daar erg blij mee.


Ontwikkelingen Sinds 2018 zijn wij nu bezig met Fietsmaatjes Leerdam. Na het regelen van allerlei formaliteiten zijn wij in 2019 gestart met fietsen. In het begin liepen de aanmeldingen wat stroef, maar ondanks de Corona zagen wij de aantallen oplopen en op dit moment hebben wij: 28 gasten en 25 vrijwilligers Ook het gebruik van beide fietsen zagen wij de afgelopen tijd stijgen met 15%. Van andere kernen binnen de gemeente Vijfheerenlanden hebben wij de vraag gekregen of zij niet kunnen aansluiten bij onze stichting. Deze gesprekken zijn in een oriënterende fase. Al met al gaat het dus de goede kant op. We zijn dan ook vastberaden zo door te gaan.39 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page