top of page
Zoeken

Fietsmaatjes nieuwsbrief: januari 2021

Bijgewerkt op: 18 mei 2021

We zijn aangeland in 2021! Ik wens iedereen een heel gelukkig en vooral gezond Nieuwjaar toe. 2020 was een heel lastig jaar; misschien bent u getroffen door Covid-19 of bent u veel alleen geweest zoals velen van ons, of heeft u uw werk niet kunnen doen en miste u uw familie. Die mensen willen wij Fietsmaatjes Leerdam een hart onder de riem steken. Ook op onze fietsen zijn er niet zo veel tochtjes gemaakt als dat we zouden hebben gewild. Wel zijn de DUOfietsen corona-proof gemaakt. En dat blijven ze voorlopig. Het vaccin komt er aan voor ons, laten we de moed er in houden en laten we uitkijken naar een mooi Fietsjaar. Zodra het weer wat beter wordt kunnen we weer genieten van de natuur, de mooie groene omgeving en het fietsen op een DUOfiets met je maatje. Ik wens u allen, vrijwilliger of gast veel fietsplezier toe in 2021.


Anja van Heeswijk, voorzitter


Fietsmaatjes ontwikkelingen

Fietsmaatjes Leerdam bestaat sinds juni 2018 en wij hebben nu 40 “maatjes”. Zoals de naam al zegt zijn wij, binnen de gemeente Vijfheerenlanden, georiënteerd op Leerdam. Wij krijgen steeds meer verzoeken vanuit andere kernen (o.a. Meerkerk/Vianen), maar door de te grote afstand kunnen wij daaraan niet voldoen. Natuurlijk willen wij dat “gasten” uit andere kernen ook kunnen fietsen, maar daar is dan een coördinator en een stalling voor de fiets(en) voor nodig. Op dit moment is Fietsmaatjes Leerdam nog niet zo ver om dit te realiseren. Initiatieven om een “plaatselijk Fietsmaatje” op te zetten zullen wij, samen met Fietsmaatjes NL, natuurlijk van harte ondersteunen en bijstaan met de door ons, inmiddels opgedane kennis.


Deelname Huis ter Leede

Na een goed overleg met de activiteitencoordinatoren en de bebewegingscoach van Huis ter Leede gaan mogelijk deelnemen aan Fietsmaatjes Leerdam. De bewoners gaan in principe met vertrouwde mensen fietsen op onze DUOfiets. Ze kunnen dan gaan genieten van de buitenlucht en fraaie Leerdamse omgeving. Fietsmaatjes zal op korte termijn ook gesprekken gaan voeren met de andere verzorgings- en verpleeghuizen. Natuurlijk vergeten we ook andere zorginstellingen niet.


Sponsoracties

Fietsmaatjes Leerdam is zeer blij met initiatieven zoals de verkoop van sleetjes op het Europaplein. Natuurlijk zijn we zeer blij met de sponsoring van een bord op onze fiets door Fietse. Hierdoor kunnen we verder met het aanbieden van leuke fietstochten door de Vijfheerenlanden aan personen die hier niet meer zelfstandig aan toe komen. Ook bestaat nog altijd de mogelijkheid om Vriend van Fietsmaatjes Leerdam te worden. Op onze website vind je hierover meer informatie.


24 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page