top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverFietsmaatjes Vijfheerenlanden

Nieuwsbrief 1 2024

De dagen lengen en het weer is gelukkig stilaan zachter aan het worden. Stiekem verlang ik naar de lentezon en naar het weer wat pas bij het, zonder jas aan, maken van lekkere fietsritjes. Zover is het nog niet maar het schiet op. De duo-fietsen in Vianen en Leerdam zijn in tip-top conditie gebracht om er het komend seizoen weer flink van gebruik te kunnen maken. Ook onze vrijwilligers en gasten staan te trappelen om er op uit te trekken en door onze mooie gemeente Vijfheerenlanden te peddeleren. Grote dank aan alle vrijwilligers en ondersteuners om dit allemaal voor elkaar te krijgen. Ik wens iedereen een topseizoen toe.Cees Taal, Voorzitter Fietsmaatjes Vijfheerenlanden


Samen Fietsen

 

Het fietsen op een duo fiets is altijd prachtig maar niet als het regent. Aldus Ingrid Heemsbergen uit Vianen. Afgelopen weken was het  wel koud, maar extra kleding aan en het was fijn om samen met Ted Nieuwenhuizen, het fietsmaatje van Ingrid en vrijwilliger bij Fietsmaatjes Vijfheerenlanden locatie Vianen, er op uit te gaan.

Ingrid heeft MS en daardoor minder energie. Bewegen is heel belangrijk voor haar. Door het fietsen met een maatje door de natuur, de zon en de wind door de haren te voelen,  genieten van de vogels in de wei, is echt genieten.  Door het fietsen op de duo fiets heeft zij deze mogelijkheid, want anders zat zij thuis. Ook komen zij diverse mensen tegen en ziet zij iets van Vianen en heeft fijne gesprekken met haar vrijwilliger.

Voorheen ging zij altijd zwemmen om te bewegen maar door een wijziging van de zorgverzekering moet zij dat zelf betalen en dat is even niet mogelijk. Sinds zij fietst heeft het ook invloed op haar conditie. Zelfs haar vrijwilliger zag vooruitgang in haar bewegen en haar fysio therapeut is heel blij met deze mogelijkheid om haar conditie op te bouwen.

Ook Ted is heel erg enthousiast om met een gast te gaan fietsen, het liefst drie uur, maar door de beperking van Ingrid kan dat niet altijd en is het maximaal 1 uur. Het langst wat zij hebben gefietst is een rondje Lexmond en daarna op de Voorstraat samen een kopje koffie gedronken.

Zijn motivatie om vrijwilliger te zijn bij Fietsmaatjes Vijfheerenlanden is om iets te betekenen voor de medemens, maar ook zeker voor hemzelf.

Het is ook het doel van Fietsmaatjes Vijfheerenlanden dat mensen die zelf niet meer zelfstandig kunnen fietsen en daardoor vaak minder buiten komen, toch de gelegenheid krijgen om te bewegen en ook daardoor een fijne dag te hebben.

35 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page