top of page
Zoeken

Nieuwsbrief 2022-03

Eenzaamheid

Het is de week van de eenzaamheid. Ik hoorde Jan Slagter van omroep Max over dit thema het volgende zeggen. “ Het organiseren van een groot evenement voor eenzame mensen in bijvoorbeeld de Jaarbeurs is een prachtig streven maar biedt vaak geen oplossing voor eenzame mensen. Ze hebben weliswaar een gezellig middag gehad maar komen daarna alleen thuis en ervaren thuis nog meer de eenzaamheid dan daarvoor. Meer effect heeft het als de buren of een maatje een keer een praatje maakt met deze eenzame mensen. Ze opzoekt om een kaartje te leggen of een kopje soep te brengen en samen even bij te praten. Het hoeft niet lang maar een beetje aandacht doet wonderen”.


Ik dacht toen… dat is dus net wat wij als Stichting Fietsmaatje doen! Regelmatig met iemand fietsen en gezellig bijpraten met de gast. En er ontstaan ook nog mooie vriendschappen al fietsende, weet ik uit ervaring. Dat is waar wij als Stichting Fietsmaatjes het voor doen. En we houden het lokaal! Blijkbaar veel effectiever dan een Jaarbeurs, hoe goed bedoeld ook, vol met eenzame mensen. En daar ben ik het volledig mee eens.


Anja van Heeswijk, voorzitter.


Tip van de maand: instructie stalling


Het is leuk om de gereden afstand in de rit-evaluatie in SamenFietsen te vermelden. Je hoeft het niet te onthouden. De Tripteller houdt dit bij. (een paar keer op mode drukken). De volgende tellerstanden in het display kunnen gewist worden: Afstand gereden (Trip) Gereden tijd (TIME) en Gemiddelde snelheid (AVG).

De tellerstanden worden alleen samen in één keer gewist.

1. Door gelijktijdig de twee knoppen Pijl Omhoog en Pijl Omlaag in te drukken, als het systeem in ingeschakeld. In het display verschijnt eerst de vraag naar een pincode. (Niet nodig)

2. Om te wissen, de knop Pijl Omhoog 3 seconde in drukken totdat in het display Clear verschijnt.

3. Door op knop Mode te drukken, komt men in het hoofdmenu.Fietsmaatjes Vijfheerenlanden


Fietsmaatjes Vijfheerenlanden afdeling Vianen i.o. heeft hard gewerkt om op 1 januari te kunnen starten. De financiën en de bezetting zijn rond. De eerste Duo-fiets kan worden aangeschaft en er is een mooie stalling gevonden. Fietsmaatjes Leerdam en Fietsmaatjes Vianen gaan samen op in Fietsmaatjes Vijfheerenlanden. De locaties Leerdam en Vianen gaan als afdelingen van Vijfheerenlanden door.

Het bestuur werkt alle voorwaarden uit om in januari 2023 de afdeling Fietsmaatjes Vijfheerenlanden daadwerkelijk te kunnen starten. We hebben alle afspraken vastgelegd om Fietsmaatjes Vijfheerenlanden werkelijkheid te laten worden.


Wist u dat

  • Fietsmaatjes Vijfheerenlanden afdeling Leerdam sportscholen en sportvereniging bezoekt om vrijwilligers te enthousiasmeren

  • Wanneer u vrijwilliger wilt worden ook van harte uitgenodigd wordt om te reageren   • Fietsmaatjes Vijfheerenlanden afdeling Vianen op 12 oktober op de Paardenmarkt aanwezig is. 

  • Fietsmaatjes Vijfheerenlanden (Leerdam en Vianen) een dringend beroep op de gemeenten hebben gedaan voor structurele ondersteuning. 

  • Er hard gewerkt wordt aan een sponsorplan voor Fietsmaatjes Vijfheerenlanden


19 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page