top of page
Zoeken

Nieuwsbrief 2022-04

Kerstgedachte van de voorzitter

Het is tijd is voor de laatste nieuwsbrief en dus voor een laatste “van de voorzitter” van het jaar 2022.

Het jaar is omgevlogen en het was een bewogen jaar. Nog steeds kampten we begin dit jaar met Corona, officieel zelfs tot eind maart en daarna konden we voorzichtig vooruit kijken. Gelukkig konden we van een prachtig voorjaar en een geweldige zomer genieten. De maatjes en hun gasten profiteerden al fietsende van dit heerlijke weer. Er is volop gefietst!


Zoals u allen weet is de gemeente Leerdam opgegaan in de gemeente Vijfheerenlanden. In Vianen heeft Gerda Suiskind geld bijeengebracht om ook een Duofiets aan te schaffen. Zij gaat in Vianen in 2023 ook met Fietsmaatjes starten. Natuurlijk heeft het bestuur van FM Leerdam een helpende hand naar hun uitgestoken en dat heeft uiteindelijk geleid naar één gezamenlijke stichting: Fietsmaatjes Vijfheerenlanden. Samen zijn we sterker!


FM Leerdam heeft het afgelopen jaar een 10-tal nieuwe gasten en dito vrijwilligers mogen begroeten maar er is ruimte voor veel meer fietsende gasten en natuurlijk vrijwilligers. Zonder vrijwilligers geen Fietsmaatjes!


We hebben plannen om een sponsorteam aan te stellen, die zich vooral toelegt op nieuwe geldstromen aan te boren en een promotieteam die vrijwilligers en gasten gaat werven. Er staan vele nieuwe plannen op stapel en het bestuur met daarom heen alle vrijwilligers staan te popelen om nog meer gasten te enthousiasmeren. Daar gaan we voor in 2023!


Ik wil alle vrijwilligers die ook het afgelopen jaar weer zo hun best hebben gedaan om Fietsmaatjes tot een succes te maken heel hartelijk bedanken vooral hun inspanningen. We gaan met elkaar op naar het nieuwe jaar!!


Ik wens iedereen fijne en gezellige kerstdagen en een spetterend en vooral gezond nieuwjaar. Anja van Heeswijk, voorzitter.Fietsmaatjes Vianen

In het afgelopen jaar is Fietsmaatjes Vianen i.o. de uitdaging aangegaan om ook in Vianen Fietsmaatjes te realiseren. En dat is gelukt! Dankzij de sponsoring van een aantal organisaties, de middenstand van Vianen en de ondersteuning van Fietsmaatjes Leerdam.


Creatief was de sponsoring van Bram van Dieren in Vianen. Door de verkoop van 100 loten, welke hij binnen 1 week had verkocht, was een prachtige bijdrage mogelijk voor Fietsmaatjes.


De fiets is inmiddels besteld en als het goed is deze in januari beschikbaar. Prachtig dat ook de inwoners van Vianen gebruik kunnen gaan maken van de Duofiets. Ze kunnen dan samen met een vrijwilliger door Vianen en omgeving gaan fietsen.Tips

1. Zet de ondersteuning aan voordat je begint te fietsen. Je voelt dan direct of de ondersteuning werkt.

2. Achterrem vastzetten bij op- en afstappen is veiliger.


Wist u dat

  • Fietsmaatjes Leerdam een overeenkomst heeft getekend met Vianen om te komen tot fietsmaatjes Vijfheerenlanden. 

  • Fietsmaatjes Vijfheerenlanden 5000 euro heeft ontvangen van de Postcodeloterij Buurtfonds.We zullen deze gelden verstandig inzetten voor de promotie van Fietsmaatjes in Leerdam en Vianen.

41 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commenti


bottom of page