top of page
Zoeken

Nieuwsbrief 2023-02

Bijgewerkt op: 13 mrt. 2023

Fietsmaatjes Vijfheerenlanden

Het is een grote eer voor mij, om gevraagd te worden als voorzitter van Fietsmaatjes Vijfheerenlanden. Ik heb er dan ook geen moment over getwijfeld dit te doen toen bestuurslid Berry Verwijmeren mij hiervoor polste. De mensen die mij kennen weten dat fietsen een belangrijke en centrale rol in mijn leven inneemt. Naast het op peil houden van mijn fysieke conditie zijn er nog een paar bijkomende zaken die ervoor zorgen dat ik het fietsen niet zou willen, maar vooral niet zou kunnen missen. Het zorgt er namelijk voor dat ik mijn mentale en fysieke conditie, in mijn bij tijd en wijle nogal hectische leven, in balans kan houden. Zit ik op de fiets dan merk ik dat mijn geest en lichaam bijna één zijn. Het ronddraaien van de trappers synchroniseert mijn gedachten met mijn fysieke staat van zijn en creëert in mijn ogen, vaak mooie en creatieve ideeën en inzichten. Daarnaast zorgt het, niet in de laatste plaats, voor fijne sociale contacten met mensen van over de hele wereld maar zeker ook met mensen bij mij uit de buurt.

De laatste grote fietsreis die ik gemaakt heb had als doel Santiago de Compostella in Spanje en heeft voor mij veel mooie waardevolle herinneringen en contacten opgeleverd. Ik kwam zowel mentaal als fysiek sterker terug. Ik kan mij voorstellen dat u al lezend denkt: “Wat heeft dit nu met het voorzitterschap van “Fietsmaatjes Vijfheerenlanden” te maken. Een terechte vraag maar ik denk dat dit er echt alles mee te maken heeft. Het is zo ongelofelijk belangrijk dat, als je zelf, om wat voor reden dan ook, minder in staat bent, aan je mentale als fysieke conditie te kunnen werken je grote kans loopt ook sociaal uit evenwicht te raken. En dat is nu juist waarom ik zo’n grote fan ben van Fietsmaatjes Vijfheerenlanden.

Fietsmaatjes Vijfheerenlanden stelt mensen die dit zelf niet of minder kunnen, toch in staat om op de fiets te stappen. Al deze elementen komen terug in de doelstelling van Fietsmaatjes en ik vind het als kersverse voorzitter belangrijk dat zoveel mogelijk mensen gebruik kunnen maken van de mogelijkheden van Fietsmaatjes. Samen met een fietsbuddy erop uit trekken om goede gesprekken te voeren en te genieten van de natuur is erg waardevol.


Het is dan ook fijn om te zien dat mijn voorzitterschap bijna gelijk loopt met de start van Fietsmaatjes in Vianen en het in gebruik nemen van een spiksplinternieuwe duofiets. Deze ingebruikname gebeurde door Wethouder Kees Bel van de gemeenten Vijfheerenlanden geflankeerd door Gerda Suiskind, bestuurslid van de stichting. Gerda heeft heel veel werk gestoken in het vinden van sponsors in Vianen en dus voor de financiering van deze fiets gezorgd. Zowel Gerda als de sponsoren uit Vianen hartelijk dank hiervoor. De ingebruikname gebeurde op zaterdag 4 maart 2023 jongstleden. Als voorzitter van Fietsmaatjes Vijfheerenlanden wens ik al onze gasten en fietsmaatjes heel mooi fietsweer toe in de komende periode en in onze mooie groene gemeente. Op de pedalen en trappen maar.


Cees Taal, Voorzitter Fietsmaatjes VijfheerenlandenFeestelijke start locatie Vianen

Zaterdag 4 maart wordt de eerste duo-fiets van Fietsmaatjes Vijfheerenlanden, locatie Vianen, bij de Herbergier aan de lange Waaijsteeg te Vianen gepresenteerd. Gerda Suiskind en wethouder Kees Bel zullen gezamenlijk de duo-fiets aan sponsoren en medewerkers van Fietsmaatjes tonen. Met name Gerda Suiskind heeft zich ingespannen om Fietsmaatjes in Vianen van de grond te krijgen. Hier voor heeft zij contact gezocht met Berry Verwijmeren van Fietsmaatjes Leerdam. Een uitstekende manier van benchmarking, zo kreeg Gerda de nodige kennis van de organisatie. Afgesproken werd dat, zodra Fietsmaatje Vianen i.o. aan kon tonen een serieuze partij te zijn, er ingezet zou worden op één organisatie, te weten: Fietsmaatjes Vijfheerenlanden. Dit om allerlei dubbele kosten, zoals notaris, website, ontwerp en organisatiekosten te besparen. Na een jaar hard werken had Gerda en, de inmiddels toegetreden, Henk Lammertink het benodigde geld weten te verzamelen. Door de samenwerking met de herbergier, waardoor de stalling van een duo-fiets was gewaarborgd, werd de aanschaf van een duo-fiets werkelijkheid. De aanschaf, de financiële positie en het intensieve contact tussen Gerda en Berry heeft geleidt tot het samengaan van Fietsmaatjes Leerdam en Vianen. Na de aftrap van Gerda Suiskind en wethouder Kees Bel, kunnen de vrijwilligers van Fietsmaatjes Vijfheerenlanden, locatie Vianen aan de slag.

54 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page