top of page
Zoeken

Nieuwsbrief 2023-03

Beste gasten en vrijwilligers


Voor u ligt alweer een nieuwe uitgave van de nieuwsbrief van Fietsmaatjes Vijfheerenlanden. Een club met een hele mooie doelstelling waar ik sinds begin van dit jaar voorzitter van mag zijn en dat is voor mij een eer. In contact komen en blijven met anderen, in conditie blijven door te bewegen maar vooral het idee dat je meedoet in de samenleving is wat mij betreft de kern van wat Fietsmaatjes Vijfheerenlanden probeert te bereiken. Samen fietsen is dus veel meer dan alleen maar samen fietsen. Het zorgt voor onderling contact, levert vaak goede gesprekken op en zorgt ervoor dat als het nodig is er een luisterend oor is voor de dingen die je anders misschien niet zo makkelijk kwijt kunt. Naast elkaar zittend fietsen en niet tegenover elkaar, elkaar recht in de ogen kijkend geeft al een heel andere dynamiek aan het gesprek en dat is waardevol. Dit geldt in ieder geval voor mij maar ik hoop dat u het herkent. Zonder vrijwilligers zou Fietsmaatjes Vijfheerenlanden niet kunnen zijn wat het nu is. Een club waar wekelijks gefietst wordt, men zich thuis voelt en elke keer naar de volgende rit wordt uitgekeken. Hierbij wil ik dan ook alle fietsvrijwilligers, de maatjes, danken voor hun inzet. U bent onbetaalbaar maar goud waard.

Cees Taal, Voorzitter


Arnold Wallaard Memorial Toertocht 2023

Op tweede Paasdag konden deelnemers, vanaf o.a. Sportpark de Burcht te Meerkerk, starten om een lekker eind door de polder fietsen. De Arnold Wallaard Memorial Toertocht voert de deelnemende fietsers over houten bruggetjes, slingert zich tussen de molens van Kinderdijk door, en toont de polder in al haar schoonheid. De opbrengst van deze toertocht gaat jaarlijks naar een goed doel. Dit jaar had de organisatie gekozen voor Fietsmaatje Vijfheerenlanden. Met als argumentatie dat Fietsmaatjes zorgt dat mensen die nog graag willen fietsen, maar dit zelfstandig niet meer kunnen, toch een fietstocht op een Duofiets kunnen maken. Fietsen voor fietsen dus! Fietsmaatjes Vijfheerenlanden bedankt de organisatie dat zij voor Fietsmaatjes Vijfheerenlanden hebben gekozen, wij zijn blij met de opbrengst van € 1000.


Succesvolle Vijfkamp in Leerdam

Fietsmaatjes Vijfheerenlanden hield een succesvolle vijfkamp in Leerdam waarbij al onze fietsen zijn ingezet. Het was een succesvolle dag voor gasten en hun maatje. De promotiegroep had dit perfect georganiseerd en is voor herhaling vatbaar.


Oranjeconcert Vianen voor Fietsmaatjes

Afgelopen Koningsdag kon je in Vianen weer genieten van een feestelijke, jaarlijkse traditie. Het Oranjeconcert in de Grote Kerk te Vianen. Ook de afgelopen editie geen zwaarmoedige melodieën van Bach, maar meezingers als Tulpen uit Amsterdam. Het gevoel lekker uit je bol te gaan roept dit concert al jaren op. Het Oranjeconcert is gratis maar de organisatie houdt, ieder jaar, aan het eind van het concert een collecte voor een goed doel. Afgelopen jaar heeft de organisatie gekozen voor Fietsmaatjes Vijfheerenlanden locatie Vianen.


Dankbaar heeft onze penningmeester het bedrag van € 1625.45 kunnen bijschrijven. Wij danken de organisatie van het Oranjeconcert dan ook hartelijk voor deze geste.


5 jaar Fietsmaatjes

Fietsmaatjes Vijfheerenlanden locatie Leerdam bestaat 5 jaar. Een goede reden om dat te vieren met onze gasten en vrijwilligers. De promotiegroep heeft voor het bestuur een mooi programma gemaakt. We gaan dat op zaterdag 7 oktober samen vieren. We zullen alle vrijwilligers en gasten nog een definitieve uitnodiging sturen.

Reserveer de datum wel al vast in uw agenda.


Mijlpaal

De eerste fiets die we voor de locatie Leerdam hebben aangeschaft heeft de mijlpaal van 10.000 km gefietst en plezier. Deze week hebben ook de mijlpaal bereikt van 150 gasten en maatjes.

48 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page