top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverFietsmaatjes Vijfheerenlanden

Nieuwsbrief maart 2024

Beste mensen,

De bloesem verschijnt weer in de bomen. Iedereen krijgt vast de kriebels om naar buiten te gaan. Onze gasten en hun maatjes staan te trappelen er met de Duofiets op uit te trekken. Ontdek samen nieuwe paden nu de natuur ontwaakt uit haar winterslaap.

Om ons mooie werk te kunnen voortzetten, zijn we afhankelijk van vrijwilligers. We zijn daarom op zoek naar gepassioneerde vrijwilligers. Met name voor de locatie Leerdam kunnen per directe vrijwilligers koppelen aan een gast.

Fietsmaatjes wil graag van jullie horen. Heb je suggesties, wensen of ideeën laat het ons weten. Samen maken we Fietsmaatjes Vijfheerenlanden sterker.


Cees Taal, Voorzitter Fietsmaatjes Vijfheerenlanden


Afscheid Ed Baks

Ongeveer 5 jaar gelden werd ik benaderd door Anja van Heeswijk en Esther Leenhouts met de vraag of ik interesse had om lid te worden van het bestuur van Fietsmaatjes. Eerlijk gezegd had ik er nog nooit van gehoord maar nadat zij mij verteld hadden wat Fietsmaatjes inhield werd ik meteen enthousiast. Wat is er nog mooier om samen met anderen, Fietsmaatjes in Leerdam “op poten te zetten” en het mogelijk te maken dat mensen die niet meer zelfstandig kunnen of durven te fietsen, samen met een Maatje te laten fietsen, waardoor zij weer lekker kunnen bewegen, genieten van elkaar, de buitenlucht en de natuur. Op deze manier komen mensen weer in contact met elkaar en halen wij ze uit hun isolement.

Samen met Berry Verwijmeren werd ik secretaris en in het begin waren wij vooral druk met : “de papieren romp slomp”. Na de ondertekening van de statuten waren wij officieel een stichting, maar toen begon het eigenlijk pas. Aanschaf fiets, verzekeringen, flyers, folders, samenwerkingsovereenkomst, protocollen, calamiteitenplannen, huishoudelijk regelement en het privacy beleid zijn enkele zaken die geregeld moesten worden. Nadat dit alles geregeld was moesten wij op zoek naar sponsoren. Wij hebben er vele aangeschreven en gelukkig steunden veel organisaties ons zodat wij voldoende geld hadden opgehaald om te starten en om het een paar jaar vol te houden.

De eerste fiets werd gesponsord door het Oranje Fonds dus wij konden fietsen. Toen werd het werven van vrijwilligers en gasten prioriteit 1. Wij hebben dit op diverse manieren gedaan en van 0 maken er nu 150 vrijwilligers en gasten “gebruik” van Fietsmaatjes en op 01 januari vorig jaar is Vianen ook nog eens aangesloten. Hoogtepunten in de afgelopen 5 jaar zijn de verhalen en blije gezichten van vrijwilligers en gasten. Het is heerlijk om te zien dat mensen samen genieten op de fiets. Een mooi voorbeeld hiervan is de 5 kamp op het Europaplein. Daar spatte het enthousiasme en het plezier vanaf. Ditzelfde enthousiasme zie je terug in de film die wij hebben laten maken. Hier doen wij het allemaal voor en het is fijn om te constateren dat wij ons doel hebben bereikt. Dit alles kunnen wij echter niet zonder de levensader van Fietsmaatjes, nl. de vrijwilligers. Vanaf deze plaats wil ik jullie hartelijk bedanken voor jullie inzet de afgelopen 5 jaar en ik hoop dat jullie nog vele jaren doorgaan. Door persoonlijke omstandigheden ben ik op 01 januari dit jaar gestopt, dit betekent niet “Uit het oog, uit het hart” Ik zal jullie blijven volgen en als ik die mooie blauwe fietsen met blije mensen weer door onze mooie omgeving zie fietsen zal ik terugdenken aan deze tijd.


Groeten en het gaat jullie allemaal goed.


Ed Baks

19 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page