top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverFietsmaatjes Vijfheerenlanden

Vrijwilligers gezocht

Fietsmaatjes Vijfheerenlanden succesvol!Inmiddels bestaat Fietsmaatjes Vijfheerenlanden vijf jaar. In de locaties te Vianen en Leerdam wordt er, door vrijwilligers, met de duofiets fietstochten gemaakt met gasten die niet zelfstandig kunnen fietsen.

Bestuurslid Berry Verwijmeren verteld enthousiast over de ontwikkeling van Fietsmaatjes Vijfheerenlanden en de toename van gasten die graag met de duo-fiets een ritje willen maken.  Verwijmeren: “Onze doelstelling is om mensen die nog graag willen fietsen, maar dit zelfstandig niet meer kunnen, fietstochten van circa 1-3 uur aan te bieden. Dit zijn fietstochten op een duofiets. Onze fietsen hebben een elektrische trapondersteuning. Bij de duofiets is het mogelijk om zittend naast een vrijwilliger (fietsmaatje) zelf mee te trappen. De gast maakt zelf de keuze of men wel of niet wil mee trappen”.

Zoals gezegd het aantal gasten neemt toe terwijl, met name in de locatie Leerdam, het aantal vrijwilligers achterblijft. Verwijmeren: “Als fietsmaatje help je anderen om het plezier van fietsen opnieuw te ervaren. Tegelijkertijd smeedt je nieuwe vriendschappen en hebt je een positieve impact op het leven van onze gasten die niet meer zelfstandig kunnen fietsen. We zijn dus op zoek naar enthousiaste vrijwilligers”.

“Als fietsmaatje speel je een cruciale rol in het verbinden van mensen door middel van fietsen. Het is een kans om anderen te helpen hun passie voor fietsen opnieuw te beleven, terwijl je zelf ook plezier beleeft aan het verkennen van jouw omgeving. Dus als je geïnteresseerd bent om deel te nemen aan ons fietsmaatjesprogramma, neem dan alsjeblieft contact met ons op via fietsmaatjesvijfheerenlanden@gmail.com”, aldus Verwijmeren.

Voor meer informatie zie: www.Fietsmaatjesvijfheerenlanden.nl

4 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page